1.)3 jajka , 140 g pieczywa pełnoziarnistego , 10 g oliwy do usmażenia jajecznicy. DAJ WARZYWA B/T/W : 29/28/68 (638 kcal) 2.) 140g pieczywa pełnoziarnistego, 90 g tuńczyka bądź 100 g makreli + warzywka jakieś tam (buraczki , brokuły, sałata , co sie napatoczy) PIECZYWO WYWAL B/T/W : około 32-33/14/67 (ok. 500 kcal, nie wiem dokładnie ile warzywka [...]
Artykuł okej, ale dlaczego jest napisane, aby wybić sobie z głowy źródło białka? Przecież to wierutne kłamstwo :) albo kardynalny błąd: Źródło białka ma ogromne znaczenie, jajko posiada pełny profil aminokwasowy, a na przykład fasola nie, ale w odpowiednim połączeniu np. z hummusem i ryżem dopiero da pełnowartościowe źródło, poza tym to kolosalna [...]
[...] Zebrane w tym artykule wiadomości dowodzą podobieństw dwóch substancji jakimi są CLENBUTEROL oraz EFEDRYNA . Obydwie z nich mają działanie tremogenne i potrafią nas zdrowo pobudzić. Prócz tego efekty uboczne występujące przy ich stosowaniu też wykazują duże podobieństwo. źródło: ****************** autor/kontakt: PowerBen / [email protected]
[...] i nerwowego oraz równie ważny kwas foliowy. Masło orzechowe może być niezbędnym składnikiem codziennego pożywienia, które da nam siłę i wytrzymałość ponieważ to ważne źródło lekkostrawnego białka roślinnego - składnika niezwykle ważnego do uzupełnienia podczas aktywności fizycznej. Białko spełnia także ważną rolę jako budulec masy [...]
niestety nie mam jak zmierzyc ,biore psychotropy od ktorych tyje , nie pracuje, objadam sie wszystkim tak jak kiedys tyle ze wczesniej tak nie tylem pracowalem 10h dziennie fizycznie a ogolnie lekow odrzucic nie mooge wiem ze wiecie o co mi chodzi ale wrzuce jeszcze takie cos Estrogeny nie pozwalają schudnąć 6 kwietnia 2009, 12:06 | Nauki [...]
[...] Na redukcji powinno się unikać owoców które mogą mocno podwyższyć poziom glikemii ze względu na wysoka zawartość weglowodanow w tym glukozy i fruktozy. Banan to znakomite źródło pektyn oraz potasu. Mimo wszystko zawiera fruktozę, która jest węglowodanem uzupełniającym tylko glikogen wątrobowy, a następnie idzie w brzuch. Glikogen wątrobowy [...]
platki ok moga byc<jajek nie dajesz zamiast platkow bo to zrodlo bialka-do tych platkow zrodlo tluszczy- moga byc orzechy,oliwa z oliwek,jkis owoc( suszone owoce)i wybierasz albo tunczyk albo jajka,daj puche tuna albo z 2 jajka i bedzie git 2 sbiadanie chleb razowy oki wedlina moze byc ale nie za czesto i daj wiecej tej wedliny(lepiej tutaj daj [...]
1. Tak. 2. Stawiaj na mięsa, ryby, jaja a nie jogurty czy kefiry jako źródło białka. 3. Bo opóźniają wchłanianie białka i węglowodanów i nie dają ci żadnej energii potrzebnej na treningu. 4. Patrz punkt 2.
[...] ochotę na twaróg 2x dziennie, zjedz. Po prostu ustaw sobie trzon diety wg tych wskazówek i modyfikuj pod kątem siebie Jedz codziennie 5-6 posiłków, twój posiłek to zawsze źródło białka + (tłuszcz lub/i węglowodany), warzywa w nieograniczonej ilosci (nie dotyczy zieminakow i kukurydzy) Wielkosci porcji przed obrobką cieplną: porcja białka: [...]
[...] Owoce w umiarkowanej ilości są ok. szczególnie około treningowe Wodę należy spożywać w ilości minimum 2l pamiętając również aby nie przesadza z nadmiernym jej piciem Jako źródło tłuszczy uznajemy oliwę, tran, olej lniany, orzechy, nasiona. Węglowodany proste spożywamy wyłącznie po treningu Węglowodany o wysokim IG spożywamy rano i po treningu, [...]
Nadmiar kalorii zawsze pójdzie w tłuszcz, fat nie jest wyjątkiem Teoria bilansu kalorycznego tak głosi. Teoria insulinowa/hormonalna mówi coś innego. Od razu zastrzegam: znam obie teorie, ale nie zajmuję wobec nich określonego stanowiska. I jedna i druga mają swoje słabe i mocne strony. W domowych warunkach łatwiej panować nad redukcją używając [...]
4) HI TEC Carbo Pur Carbo Pur jest hydrolizatem złożonych węglowodanów (maltodekstryn) uzyskanym ze skrobii kukurydzianej, które stanowią idealne źródło energii dla mięśni podczas szczególnie długotrwałych i intensywnych jednostek treningowych. Suplement nie zawiera fruktozy, tylko 1% dekstrozy, 5% maltozy, 8% maltotriozy i 82% wyższych [...]
Po długich zmaganiach ułożyłem wraz z dawką :D Powinienem dostarczyć dziennie : 146 g białka 73 g tłuszczu 402 g węglowodanów w jednym posiłku : 24 g białka 12 g tłuszczu 67 g węglowodanów Posiłek I - 7:30 płatki owsiane 50 g rodzynki 30 g mleko 1,5 % 70 g 3 jajka na twardo 150 g Białko 27 g tłuszcz 21 g węglowodany 61 g kalorie 527 [...]
[...] jego reakcje nie są już takie jakbyśmy tego oczekiwali. Staramy się biegać wtedy kiedy rezerwy cukrowe naszego organizmu są niskie i szybciej wykorzystuje on tłuszcz jako źródło energii (rano, późny wieczór ze względu na małą liczbę spożywanych posiłków o tej porze) wtedy możemy liczyć nawet na to iż nasz organizm zacznie wykorzystywać tłuszcz [...]
[...] posiłku musi być jak najwięcej węglowodanów.Tzn zjedz sobie zamiast płatków zbożowych, płatki owsiane + 250 ml mleka 0.5%. Jogurt to cukier także go wywal. Zjedz za to źródło białka czyli 2 jajka gotowane.Jeśli Ci te płatki nie smakują same takie z mlekiem dodaj rodzynki/orzechy włoskie oczywiście z umiarem. 10:30 95g ciemnego pieczywa + [...]
Mam wrazenie, ze jest nieco lepiej przy wiekszej dawce ww, ale moze po prostu juz sie do slabszych miesni przyzwyczailam. I mam kluczowe pytanie - jak bardzo powinnam ograniczac ww, zeby sie dobrze czuc, ale jednoczesnie potrafic wjechac rowerem pod gorke? NIE MOZEMY TOBIE NIESTETY ODPOWIEDZIEC NA TO PYTANIE WAZNE ZEBYS SAMA ZNALAZLA TO [...]
Hmmm ... nie spotkalem sie jeszcze z przypadkiem stosowania okreslonej dawki przez 6 dni - zwykle stosuje sie takowa przez 7 dni - przynajmniej sie wowczas nie pogubisz ile masz wziasc danego dnia . Co do kwesti malo/duzo to wiesz - mozna odrazu pojsc "va bank" tylko zwykle taka przesada na poczatku owocuje tym, ze kolejne cykle SAA nie [...]
Od niedzieli zmiany w diecie na mniej więcej coś takiego: ok. 3000kcal 215 B 60 T 400 W 1: 100g owsianych + 4 jaja + 5g oliwy z oliwek 2: 150g kuraka + 100g makaron durum/razowy lub ryż parboiled/kasza 3: 150g kuraka + 100g makaron durum/razowy lub ryż parboiled/kasza TRENING 4: 50g ryż biały + 250g bananów + 20g WPC (od razu potreningu) 5: 150g [...]
[...] zapoczątkować oraz przyspieszyć proces regeneracji. Dzięki temu sportowiec może liczyć na większe przyrosty masy mięśniowej. 4.Wpływa na wytrzymałość. BCAA służy jako źródło azotu w procesie tworzenia l-alaniny, który dostarcza mięśniom glukozy, gdy zapasy glikogenu się wyczerpią. Dzięki temu ze on zachodzi szybciej i sprawniej, co [...]
[...] wrzucaj 1800kcal, 130g białka, 130g węglowodanów, reszta tłuszcz. Owoce tylko i wyłącznie po treningu siłowym, preferowane jagodowe. Nabial i fermowe kuraki out. Główne źródło białka to ryby morskie, przede wszystkim tłuste (na pierwszym miejscu stoi śledzik :-D) i owoce morza. Wśród tłuszczy powinien znaleźć się olej kokosowy, reszta to [...]